NaVíkend.cz
Sýry, ryby, zvěřina a víno - Prachatice
Zábava

Sýry, ryby, zvěřina a víno - Prachatice

11.09.2015 | 12:00
Stará radnice Prachatice
Místo konání - historické centrum renesančního města Prachatice - Radniční sál, radniční sklepy, arkádové nádvoří a náměstí (volná plocha před radnicí). Přehlídky jsou podpořeny Městem Prachatice jako generálním partnerem, Ministerstvem zemědělství ČR, Jihočeským krajem - Krajským úřadem, Vinařským fondem ČR, společnostmi Agrokomplex Šumava s.r.o., GEFOS inženýrIng, spol.s r.o., Vojenské lesy a statky ČR, s.p., divize Horní Planá a mnoha dalšími orgány a institucemi. Záštitu tradičně převzali ministr zemědělství Ing. Marian Jurečka, senátor Ing. Tomáš Jirsa a hejtman Jihočeského kraje Mgr. Jiří Zimola.

Program přehlídek:

Pátek 11.9.2015
1. Slavnostní zahájení - 10.00 - 14.00 hod. - pro odbornou veřejnost a hosty a) trubači - slavnostní fanfáry - arkádové nádvoří (Šumavští TRUBAČI) b) vystoupení ředitele přehlídek a hostů c) aukce archivních vín (charitativní akce) d)vystoupení Prof. MUDr. Jindřicha Mourka, DrSc. - Univerzita Karlova Praha "Zdraví a životní styl"
2. Hlavní program - 16.00 - 22.00 hod. Ochutnávka sýrů, pokrmů z čerstvých ryb a zvěřiny ve spojení s dobrými víny

Sobota 12.9.2015
1. Svatohubertská mše - 9.30 hod. - kostel sv. Jakuba Většího Prachatice (Povltavští TRUBAČI a Chrámový sbor Ševětín)
2. Hlavní program - 11.00 - 19.00 hod. Ochutnávka sýrů, pokrmů z čerstvých ryb a zvěřiny ve spojení s dobrými víny

Doprovodný program: Seminář, ukázka filetování ryb, hudební doprovodné produkce apod. Národní přehlídky – Sýry a víno se zúčastní především naše mlékárny, které získaly za své vynikající výrobky řadu ocenění a zejména ocenění značky kvality KLASA. Celkem se zúčastní patnáct mlékáren, z toho jedna mlékárna (pro porovnání kvality) ze sousedního Bavorska. Celkem bude prezentováno na 70 - 80 vzorků sýrů vynikající kvality z kravského, kozího a ovčího mléka. Eno-gastronomické přehlídky - Ryby a víno se každoročně zúčastní rybářské společnosti a svazy zejména jižních Čech, kde rybou číslo jedna je Český kapr, dále amur, štika, candát, sumec a z lososovitých ryb pstruh duhový a siven. Eno-gastronomickou přehlídku - Zvěřina a víno pořádáme poprvé - hlavním smyslem přehlídky je propagace a podpora konzumace kvalitního masa z volně žijící zvěře (srnčí, jelení, černé zvěře, pratura a možná amerického bizona) ve spojení s dobrými českými a moravskými víny. Odbornými garanty jsou Středoevropský institut ekologie zvěře o.p.s., Státní veterinární správa ČR a Zemědělská fakulta JčU. Na arkádovém nádvoří je tradičně nainstalováno kuchařské studio, kde budou mistři kuchaři před zraky návštěvníků, předvádět a moderovat své kuchařské umění - přípravu pokrmů a speciality ze sýrů ryb a zvěřiny. Přehlídek se pravidelně účastní hlavně vinaři a vinařské společností z Moravy a Čech a prezentuji zde vynikající vína. Za posledních 20 přehlídek se na našich akcích prezentovalo 120 vinařství z celé ČR. Průměrně se účastní 30 - 35 vinařství.
více o události

Nenalezeno nic

Změňte kritéria pro vyhledávání.